Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Ud over de forskellige udstillinger så kan du også besøge vores hyggelige museumscafé, museumsbutikken samt vores aktivitetshus for børn, hvor de kan lave forskellige aktiviteter, klæde sig ud og meget mere. Se aktuelle arrangementer i aktivitetskalenderen.

Skagen Bymuseum blev oprettet i 1927 af Skagens befolkning. I 1938 blev museet flyttet fra Østerby til klitområdet Svallerbakken i Vesterby og ændrede navn til Skagens Fortidsminder. I 1997 fik museet igen nyt navn: Skagen By- og Egnsmuseum og i 2009 fusionerede museet med de øvrige Kulturhistoriske museer i Frederikshavn kommune under navnet, Nordjyllands Kystmuseum.

NYHED - AUDIOGUIDES I UDSTILLINGERNE
Nu kan du glæde dig til at høre gribende skæbnehistorier og fascinerende fortællinger om Skagens historie levende fortalt via vores nye audioguides. Når du ankommer til museet får du udleveret en audioguide, og du får instruktion i hvordan de bruges i udstillingerne. 

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


Museumscafé

Caféen er en god afslutning på en hyggelig dag. Her kan du slappe af og nyde en god kop specialkaffe med en hjemmebagt bolle, tapaskager, gammeldaws æblekage eller lun kringle.

Læs mere