Nordjylland er fyldt med historier om fantastiske menneskeskæbner, der er alt for gode til ikke at blive fortalt!

Den nordjyske kyst er fyldt med glemte historier om sørøvere, strandvaskere, hærgende sandflugt, kærlighed og tyvstjålet strandingsgods. 

Historier, som vi alle kan lære noget af i dag. 

Genfortalt Nordjylland er en podcast-serie i 5 afsnit, baseret på de sande beretninger om nordjyske kapere, strandinger og menneskeskæbner i tiden omkring Englandskrigen i 1807.

I serien dykker vi ned i nogle af de dramatiske strandinger som fandt sted i 17-1800-tallets Nordjylland. Hvem var de strandede? Hvordan reagerede de, der skulle tage imod og huse de overlevende? Vi følger nogle af de menneskeskæbner, der ligger bag, og vi undersøger magtspillet på land, når et skib kom i havsnød. Vi fortæller også historien om at skulle leve med og i den særlige nordjyske natur med dens sandflugter, storme og ofte hårde betingelser. Men vi følger også de fysiske, nutidige spor, som man stadig kan finde i dag.

Hele podcast-serien GENFORTALT - Nordjylland kan findes via Apple Podcast, Spotify og her

Serien er produceret af Genfortalt Podcast (tidligere KaRe) i samarbejde med Nordjyllands Kystmuseum samt Læsø Museum. Projektet er støttet af KulturKANten