Nordjyllands Kystmuseum har et stort lokalhistorisk arkiv, der indsamler, registrerer og bevarer privatarkiver fra alle sognene i de tre gamle kommuner, Skagen, Frederikshavn og Sæby, samt den nuværende Frederikshavn kommune. Arkivalierne omfatter flere store virksomheder, foreninger, enkeltpersoner samt en stor foto-og billedsamling.

Arkiverne har tre læsesale - en i hver af de gamle købstæder i kommunen, hvor materialet er tilgængeligt for nærmere studier. Her er der også mulighed for at få hjælp og vejledning i søgen i de gamle arkiver.

Læsesalene og arkiverne befinder sig på følgende adresser: 

  • Arkivet i Sæby findes i Clasens Gaard, Algade 3. Arkivet kan kontaktes på telefon 98 46 10 77 eller per mail: sje(at)kystmuseet.dk
  • Det lokalhistoriske arkiv i Frederikshavn findes i administrationsbygningen på Bangsbo, Dronning Margrethes Vej 6. Arkivet kan kontaktes på telefon 98 42 31 11, eller per mail: Ech(at)kystmuseet.dk Se også gerne arkivets Facebookside for yderligere informationer. 
  • Arkivet i Skagen ligger i det gamle tinghus på Sct. Laurentii Vej 113. Arkivet kan kontaktes per telefon på 98 46 26 24 eller per mail: skagenlokalhistoriskeforening@gmail.com

I arkiverne opbevares kopier af kommunens kirkebøger, folketællinger og meget andet relevant materiale, der kan hjælpe slægts- og lokalhistorikeren videre i deres forskning. Desuden har vi på læsesalen et bibliotek med håndbøger, foruden forskellige tidsskrifter og et stort avisarkiv samt arkiver over enkeltpersoner, virksomheder foreninger m.m.

Se vores fotoarkiv