Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn særligt i skoleferierne. 

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


HUSK CORONAPAS OG MUNDBIND/VISIR

For at komme ind på museet skal du fremvise et gyldigt Coronapas og/eller dokumentation af ét af følgende krav:

  • At du har modtaget 1. vaccination for mere end 14 dage siden. 
  • At du har haft Corona inden for de seneste 14 -180 dage. 
  • At du er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Børn og unge under 15 år skal ikke vise Coronapas i forbindelse med besøg på museet, og man er også velkommen til at besøge museumsbutikken uden at vise Coronapas. 

Læs mere om de aktuelle retningslinjer fra myndighederne vedrørende Coronapas her 

MUNDBIND/VISIR

Ud over gyldigt Coronapas, så skal alle gæster på 12 år og derover bære mundbind eller visir under museumsbesøget - dog ikke mens man sidder i caféen. 

I forbindelse med museumsbesøget vil der være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 


Masser af sjove oplevelser på Kystmuseet Skagen

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?   

Som Historiedetektiv skal man på opdagelse i museumsudstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 

I kan også besøge vores aktivitetsrum med udklædningstøj og mange andre spændende oplevelser. 

Læs mere om museet og se vores udstillinger


Månedens historie - Skæbner fra krigens Skagen

Tyskerne rykkede talstærkt ind i Skagen allerede 9. april 1940, og den dag idag ser vi stadig levn fra perioden i form af spredte bunkere i området. De lokale skæbnefortællinger fra perioden har vi dog ikke hørt så meget om, så...LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 13:00-13:30Koncert med Gasterne - en musikalsk rundrejse

Glæd dig til en hyggelig aften med Gasterne, som denne aften byder på en musikalsk rundrejse med sange af vidt forskellig oprindelse fra bl.a. vores nabolande i nord, Tyskland, de britiske øer, Grækenland, Rusland og Danmark. LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 19:30-21:00

Guidet tur for børn - Skagen bag tremmer

Kom med på en spændende tidsrejse og hør historien om byens gamle tinghus, også kaldet Skagens Ting-, Raad- og arresthus. Hvad brugte man det til, og hvem kom i fængsel der? LÆS MERE

Sted: Skagen, For børn | Tidspunkt: 11:00-12:00

Lav dit eget akvarium

I vinterferien kan du lave dit eget flotte akvarium med papir, farver og karton. Det er kun fantasien som sætter grænser! LÆS MERE

Sted: Skagen, For børn | Tidspunkt: 12:00-15:00