Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn særligt i skoleferierne. 

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


Information til museets gæster

For at kunne tilbyde en sikker oplevelse for dig, er der lavet retningslinjer for antal gæster per afdeling. De øvrige retningslinjer med henvisning til afstand, afspritning med mere er skitseret på de opsatte skilte rundt om på museet og hensigten er at passe på såvel gæster som ansatte. 

Husk coronapas og gyldig legitimation.
For at komme ind på museet skal du vise en negativ coronatest.

Der vil under besøget være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko.

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF CAFÉEN

Caféen er åben, og mad kan dog blot nydes udendørs indtil den 6. maj - derefter også indendørs i caféen.
De nye landsdækkende retningslinjer for brug af café gælder i museets caféområde, dog er der ikke påkrævet mundbind for de gæster, der passerer igennem caféen for at gå på toilet eller for at besøge udearealet. 

Mundbind vil blive udleveret til de gæster, som ikke har egne mundbind med. 


GALLERI SKAGEN UDSTILLER I MUSEUMSCAFÉEN

Gitte Toft fra Galleri Skagen har netop lavet en ny flot udstilling i vores museumscafé. Her kan du nyde synet af forskellige smukke kystmotiver fra Skagen, og hvis du bliver forelsket i et af værkerne, så kan du købe det med hjem samme dag.
Motiverne findes både som værker med lærred, som plakater med eller uden ramme, og du kan også købe fine kort med flere forskellige motiver.

Kig gerne ind! 

Du kan finde flere af de smukke billeder via dette link


Masser af sjove oplevelser på Kystmuseet Skagen

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?   

Når man besøger Kystmuseet Skagen er det muligt at lege med museets oplevelseshæfte Historiedetektiverne.

Her skal man rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 

OBS! På grund af Corona er vi desværre nødsaget til at holde museets aktivitetsrum lukket indtil videre. 

 

Læs mere om museet og se vores udstillinger
Foredragsaften - Forfatternes Skagen

Kom og hør museets arkivar, Hans Nielsen, fortælle om de mange forskellige forfattere i Skagen, der har givet liv til en række sjove karaktere i deres romaner og noveller. LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Skagen | Tidspunkt: 18:30-19:30