Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn særligt i skoleferierne. 

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


Information til museets gæster

For at kunne tilbyde en sikker oplevelse for dig, er der lavet retningslinjer for antal gæster per afdeling. De øvrige retningslinjer med henvisning til afstand, afspritning med mere er skitseret på de opsatte skilte rundt om på museet og hensigten er at passe på såvel gæster som ansatte. 

Der vil under besøget være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko.

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF CAFÉEN

Caféen er åben, og mad kan nydes indendørs i caféen eller udendørs.
De nye landsdækkende retningslinjer for brug af café gælder i museets caféområde, dog er der ikke påkrævet mundbind for de gæster, der passerer igennem caféen for at gå på toilet eller for at besøge udearealet. 

Mundbind vil blive udleveret til de gæster, som ikke har egne mundbind med. 


Masser af sjove oplevelser på Kystmuseet Skagen

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?   

Når man besøger Kystmuseet Skagen er det muligt at lege med museets oplevelseshæfte Historiedetektiverne.

Her skal man rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 

OBS! På grund af Corona er vi desværre nødsaget til at holde museets aktivitetsrum lukket indtil videre. 

 

Læs mere om museet og se vores udstillingerGuidet tur - Sørøvere i Skagen

Kom med på en spændende tur ud til kysten i Gl. Skagen, hvor skibene strandede, og hvor kaperne satte deres kanon frem til angreb, og hør om hvordan retskafne borgere skiftede redningskasketten og med sørøverhatten og tog del i...LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 11:00-12:00

Guidet tur - Sørøvere i Skagen

Kom med på en spændende tur ud til kysten i Gl. Skagen, hvor skibene strandede, og hvor kaperne satte deres kanon frem til angreb, og hør om hvordan retskafne borgere skiftede redningskasketten og med sørøverhatten og tog del i...LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 11:00-12:00