Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn særligt i skoleferierne. 

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


Information til museets gæster

For at kunne tilbyde en sikker oplevelse for dig, er der lavet retningslinjer for antal gæster per afdeling. De øvrige retningslinjer med henvisning til afstand, afspritning med mere er skitseret på de opsatte skilte rundt om på museet og hensigten er at passe på såvel gæster som ansatte. 

HUSK CORONAPAS
For at komme ind på museet skal du fremvise et gyldigt Coronapas og/eller dokumentation af ét af følgende krav:

  • At du har modtaget 1. vaccination for mere end 14 dage siden. 
  • At du har haft Corona inden for de seneste 14 -180 dage. 
  • At du er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Læs mere om de aktuelle retningslinjer fra myndighederne vedrørende Coronapas her 

I forbindelse med museumsbesøget vil der være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko.

HVOR KAN MAN BLIVE TESTET?

I Skagen kan du få en hurtigtest uden at bestille tid i forvejen følgende sted:

Skagen Kultur- og Fritidscenter

Mandag - fredag kl. 6-23.30
Lørdag - søndag kl. 8-20

Skagen Kultur og Fritidscenter
Kirkevej 19
9990 Skagen


NY CAFÉUDSTILLING - "KYSTEN I KUNSTEN"

Denne uge åbner en helt ny udstilling i caféen på Kystmuseet Skagen med maritime motiver af maleren Ole Ubbesen. Udstillingen viser et udvalg af Ole Ubbesens fine akvareller af skibe og havet.

Ole Ubbesen (1931-2018) var arkitekt, og dertil en dygtig tegner og maler, hvor akvarellerne blev hans primære udtryksform. Havet havde han i sit hjerte, og havet er også det gennemgående tema i langt de fleste af hans værker. Ole Ubbesen var desuden sejler, og formåede derfor på levende vis at fange og skildre skibets bevægelser og havets stemning. Mange af motiverne har han fundet, ved sejlads i Danmark ombord på båden Havjarl, en kopi af en norsk Colin Archer lodsbåd, som han selv havde bygget. Ældre skibstyper er derfor ofte et centralt motiv, men også nyere skibe, kyst og havets natur skildres levende og stemningsfuldt.

 

Alle de udstillede værker er til salg, og inden længe vil det også være muligt at købe plakater og kort med Ole Ubbesens maritime motiver på Kystmuseet Skagen. 


Masser af sjove oplevelser på Kystmuseet Skagen

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?   

Når man besøger Kystmuseet Skagen er det muligt at lege med museets oplevelseshæfte Historiedetektiverne.

Her skal man rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 

OBS! På grund af Corona er vi desværre nødsaget til at holde museets aktivitetsrum lukket indtil videre. 

 

Læs mere om museet og se vores udstillingerGuidet tur for børn - Skagen i børnehøjde

Kom med på en spændende tur for børn rundt i det historiske Vesterby. På turen tager vi på en tidsrejse tilbage i tiden, hvor du blandt andet kan høre om det fattige liv i Skagen, P.S. Krøyers hus samt om byfoged Lund, der fik en...LÆS MERE

Sted: For børn, Skagen, Arrangementer | Tidspunkt: 11:00-12:00


Temarundvisning - Kragskov mølle

På Svallerbakken, ved Kystmuseet Skagen, står der en gammel kornmølle. Møllen har ikke altid stået på Svallerbakken, men er blevet flyttet til stedet fra Jerup i 1953. LÆS MERE

Sted: Skagen, Arrangementer | Tidspunkt: 13:00-13:30

Månedens historie - Berømte i Skagen

Månedens historie i august omhandler de berømte skagboer, der boede i byen i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det 19. århundrede.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Skagen | Tidspunkt: 13:30-14:00


Månedens historie - Berømte i Skagen

Månedens historie i august omhandler de berømte skagboer, der boede i byen i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det 19. århundrede.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Skagen | Tidspunkt: 13:30-14:00