Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår.

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn -  særligt i skoleferierne.

Læs mere om Kystmuseet Skagen


Jul på Kystmuseet Skagen

Udforsk julen i de smukke gamle bygninger eller hold en velfortjent pause i vores hyggelige cafe, der er pyntet flot op til jul.

Denne december kan du til månedens historie høre om "da Julen var hvid" eller deltage i den hyggelige julequiz.

Tuneventyret i Skagen

I 2023 sætter vi spot på tunfiskeriet i Skagen blandt andet med en helt ny caféudstilling "Tuneventyret i Skagen". I 1940’erne eksploderede det danske tunfiskeri. Tusindvis af tun blev landet, forarbejdet og solgt fra Skagen, hvor tunfiskeriet var særligt godt. 

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN HER


Skagen kystmuseum

Museumsrundvisning Skagen

Kom med på en spændende museumsrundvisning og hør hvordan børn og voksne levede i Skagen for 150 år siden.LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 11:30-12:30

Billede Månedens historie - Jul og overtro

Månedens historie - Da julen var hvid

Hvad skal du lave i juledagene - var det noget med et ”Djæsbo”? Det er skawsk og betyder gæstebud. I dag kalder vi det julefrokost. Men for 150 år siden så var det ejeren af en fiskerbåd, der inviterede sit mandskab til fest. Dét...LÆS MERE

Sted: Skagen | Tidspunkt: 13:00-13:30

Julequiz på Kystmuseet

Velkommen til årets hyggeligste quiz! Her kan du få testet din paratviden om en masse spændende emner i forskellige sværhedsgrader. LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Skagen | Tidspunkt: 13:00-15:00