Kystmuseet Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, som kan dateres tilbage til 1364, og som ligger i det idylliske Bangsbo område.

I Hovedbygningen (også kaldet "Den Hvide Gård") er den primære udstilling centreret om livet omkring år 1900. Her var gården i Johan Knudsens eje og samlingssted for nogle af tidens største forfattere og kunstmalere. Så her kan du gå i Herman Bangs fodspor og få et spændende indblik i det farverige liv på Bangsbo. 

I gårdens tidligere avlsbygninger finder du en fascinerende besættelsestidsudstilling, som giver et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger samt i modstandsbevægelsens farlige arbejde. Herudover kan du besøget en spændende søfartsudstilling, der viser det enestående Ellingåskib fra 1163, imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi. 

I hovedbygningen finder du billetkontor samt en hyggelig museumsbutik og café. Året rundt er der formidling af samlingerne samt forskellige spændende aktiviteter og foredrag. Se mere under kystmuseets aktiviteter. 

Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave samt dyrehaven med skov og naturlegeplads.


Information til museets gæster

For at kunne tilbyde en tryg museumsoplevelse, så er der lavet retningslinjer for antal gæster per afdeling. De øvrige retningslinjer med henvisning til afstand, afspritning med mere er skitseret på de opsatte skilte rundt om på museet og hensigten er at passe på såvel gæster som ansatte. 

HUSK CORONAPAS OG GYLDIG LEGITIMATION
For at komme ind på museet skal du fremvise ID samt et Coronapas med dokumentation af ét af følgende krav:

  • At du er færdigvaccineret.
  • At du har haft Corona inden for de seneste 14 -180 dage. 
  • At du er testet negativ inden for de seneste 72 timer. 

I forbindelse med museumsbesøget vil der være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko.

BESØG MUSEUMSBUTIKKEN

Ønsker du blot at købe is, kaffe, vand, bøger eller andet i museumsbutikken, så er Coronapas ikke nødvendigt. Det er det til gengæld hvis du vil drikke din kaffe i museets lille café. 


Ny marinarkæologisk udstilling

 

På kystmuseet Bangsbo lancerer vi snarest en ny marinarkæologisk udstilling "I havets dyb"

Området fra vestkysten til Skagens gren og videre ned i Kattegat har gennem tiderne, og ikke uden grund, været frygtet af de søfarende. Der er forlist og strandet skibe i tusindvis på denne strækning.

Denne fascinerende udstilling skildrer de dramatiske skæbner for fire orlogsskibe. De to Svenske Orlogsskibe Spes og Öland, Den Engelske Fregat Crescent og det Russiske Orlogskib Perwoy.

 

Læs mere


Aktiviteter for børn Kystmuseet Bangsbo.

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?

Når man besøger Kystmuseet Bangsbo er det muligt at lege med museets oplevelseshæfte Historiedetektiverne.

Her skal man rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 
Månedens historie – Bangsbokredsen

Kom og hør den hyggelige fortælling, om Bangsbokredsen, det slæng af forfattere, malere, skuespillerinder, skønånder og lokale forretningsfolk der huserede på Bangsbo Hovedgård omkring 1900-tallet.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangsbo / Frederikshavn | Tidspunkt: 13:00-13:30

Guidet byvandring - I Tordenskjolds fodspor

Kom med på en spændende guidet gåtur med fokus på Citadellets betydning for byens udvikling. Kystmuseets arkivar Erik Christensen guider undervejs.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangsbo / Frederikshavn | Tidspunkt: 14:00-16:00


Foredrag - Frederikshavn Havn

Kom og hør Museumsinspektør, Hans Munk Pedersen, fortælle om etableringen af Frederikshavn Havn, her vil der blive slået ned på vigtige og spændende punkter i denne hæsblæsende historie om Frederikshavn Havn. OBS. billetsalg...LÆS MERE

Sted: Bangsbo / Frederikshavn | Tidspunkt: 18:30-19:30