Kystmuseet Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, som kan dateres tilbage til 1364, og som ligger i det idylliske Bangsbo område.

I Hovedbygningen (også kaldet "Den Hvide Gård") er den primære udstilling centreret om livet omkring år 1900. Her var gården i Johan Knudsens eje og samlingssted for nogle af tidens største forfattere og kunstmalere. Så her kan du gå i Herman Bangs fodspor og få et spændende indblik i det farverige liv på Bangsbo. 

I gårdens tidligere avlsbygninger finder du en fascinerende besættelsestidsudstilling, som giver et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger samt i modstandsbevægelsens farlige arbejde. Herudover kan du besøget en spændende søfartsudstilling, der viser det enestående Ellingåskib fra 1163, imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi. 

I hovedbygningen finder du billetkontor samt en hyggelig museumsbutik og café. Året rundt er der formidling af samlingerne samt forskellige spændende aktiviteter og foredrag. Se mere under kystmuseets aktiviteter. 

Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave samt dyrehaven med skov og naturlegeplads.


"I havets dyb" - ny marinarkæologisk udstilling

 

På Kystmuseet Bangsbo har vi i 2021 lanceret en ny marinarkæologisk udstilling "I havets dyb"

Området fra vestkysten til Skagens gren og videre ned i Kattegat har gennem tiderne, og ikke uden grund, været frygtet af de søfarende. Der er forlist og strandet skibe i tusindvis på denne strækning.

Denne fascinerende udstilling skildrer de dramatiske skæbner for fire orlogsskibe: De to Svenske Orlogsskibe Spes og Öland, den engelske fregat Crescent samt det russiske orlogsskib Perwoy.

 

Læs mere


Ny udstilling - "Kvinderne på Bangsbo"

 

Netop nu kan du se Kystmuseets nye udstilling "Kvinderne på Bangsbo" Udstillingen fortæller om kvindekamp i 1800-tallet samt om de stærke kvinder, der var med til at bære den frem. De kvinder, som vi beskæftiger os med i den nye udstilling, var kvinder der var centreret omkring Johan Knudsens Bangsbo - enten som tyende eller som veninder af huset.

Kvinder fra det bedre borgerskab som eksempelvis Eva Drachmann, Betty Nansen og Agnes Slott-Møller eller fra de lavere sociale klasse som Frk. Eggers og Abelone (Laura Christine Jensen).

De var stærke kvinder, som ikke accepterede de sociale normer, som de var ”underlagt”, og de var således med til at bære kvindefrigørelsen frem. 

 Læs Mere


Vognsamling er lukket.

Vognsamlingen, der befinder sig i den gamle Højremslade er midlertidig lukket på ubestemt tid.
Bangsbo by Night

Lørdag den 30. oktober fra kl. 19:00-21:00 sker der mærkelige ting i aftenmørket på Bangsbo Hovedgård. Hovedgården har altid været omgærdet af spøgelseshistorier, og nu aftenen før Halloween får museets gæster selv en mulighed...LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangsbo / Frederikshavn, For børn | Tidspunkt: 19:00-21:00