Kystmuseet Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, som kan dateres tilbage til 1364, og som ligger i det idylliske Bangsbo område.

I Hovedbygningen (også kaldet "Den Hvide Gård") er den primære udstilling centreret om livet omkring år 1900. Her var gården i Johan Knudsens eje og samlingssted for nogle af tidens største forfattere og kunstmalere. Så her kan du gå i Herman Bangs fodspor og få et spændende indblik i det farverige liv på Bangsbo. 

I gårdens tidligere avlsbygninger finder du en fascinerende besættelsestidsudstilling, som giver et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger samt i modstandsbevægelsens farlige arbejde. Herudover kan du besøget en spændende søfartsudstilling, der viser det enestående Ellingåskib fra 1163, imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi. 

I hovedbygningen finder du billetkontor samt en hyggelig museumsbutik og café. Året rundt er der formidling af samlingerne samt forskellige spændende aktiviteter og foredrag. Se mere under kystmuseets aktiviteter. 

Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave samt dyrehaven med skov og naturlegeplads.


Information til museets gæster

For at kunne tilbyde en tryg museumsoplevelse, så er der lavet retningslinjer for antal gæster per afdeling. De øvrige retningslinjer med henvisning til afstand, afspritning med mere er skitseret på de opsatte skilte rundt om på museet og hensigten er at passe på såvel gæster som ansatte. 

Der vil under besøget være mulighed for håndvask og afspritning af hænder, og der er løbende rengøring samt afspritning af museets kontaktflader. 

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko.

På Bangsbo har vi en lille hyggelig minicafé, hvor der ca. kan være 6 siddende gæster. 

Kaffe og kage kan nydes indendørs i cafeen eller udendørs. Når du færdes i caféområdet, så skal der bruges mundbind men ikke, når du sidder ned. Såfremt man ønsker at indtage sin kaffe udendørs, så er mundbind ikke påkrævet.

I museumsbutikken skal man ikke bære mundbind og her er der høflig selvbetjening med kaffe etc. 


Aktiviteter for børn Kystmuseet Bangsbo.

Historiedetektiverne

Er du årets historiedetektiv?

Når man besøger Kystmuseet Bangsbo er det muligt at lege med museets oplevelseshæfte Historiedetektiverne.

Her skal man rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spændende spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. Foredrag - Hirsholmene under besættelsen

Kom om hør Kystmuseets formidler, Kenneth Kristensen, fortælle en beretning om det lille øsamfunds oplevelser på og omkring Hirsholm under besættelsen. OBS. Billetsalt starter 1. martsLÆS MERE

Sted: Bangsbo / Frederikshavn, Arrangementer | Tidspunkt: 18:30-19:30

Foredrag - Frederikshavn Havn

Kom og hør Museumsinspektør, Hans Munk Pedersen, fortælle om etableringen af Frederikshavn Havn, her vil der blive slået ned på vigtige og spændende punkter i denne hæsblæsende historie om Frederikshavn Havn. OBS. billetsalg...LÆS MERE

Sted: Bangsbo / Frederikshavn | Tidspunkt: 18:30-19:30