Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde med en formidabel udsigt ud over Frederikshavn og Kattegat. I klart vejr kan man se både Skagen, Sæby og Læsø.

Fortet består af et befæstningsanlæg, bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig og udbygget af det danske søværn under Den Kolde Krig. Fortet er altså anvendt i to historiske perioder, hvilket adskiller fortet fra andre tysk befæstede områder i Danmark.

Museet tilbyder en række guidede omvisninger for både børn og voksne, som er gratis for gæsterne. Herudover er der forskellige spændende aktivitetsdage, som man også kan deltage i. 

Læs mere om Bangsbo Fort


Nazismens Ofre - 39 skæbnefortællinger

Udstillingen ”Nazismens ofre – 39 skæbnefortællinger” formidler skæbnerne for 39 mennesker, der omkom som følge af den nazistiske ideologi. Fælles for alle ofrene var, at deres hjem lå i Frederikshavn Kommune.

LÆS MERE


Billede fra Bangsbo Fort af legebil

Børnerundvisning

Tag med på en rundvisning i børnehøjde, når museets omvisere fortæller historier under jorden på Bangsbo Fort.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangbo Fort, For børn | Tidspunkt: 11:00-12:00

Månedens historie - Spionen med de bøjede søm

Den illegale efterretningstjeneste var afhængig af lokale spioner og her gjorde man en et scoop på det tyske befæstningsanlæg på Pikkerbakken, nemlig med Spionen med de Bøjede søm. Til månedens historie, afdækker vi personen med...LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangbo Fort | Tidspunkt: 11:30-12:00

Rundvisning på Bangsbo Fort

Kom med på guidet tur, når museets omvisere fortæller den spændende historie om Bangsbo Fort.LÆS MERE

Sted: Arrangementer, Bangbo Fort | Tidspunkt: 13:00-14:00