Dato: 01-08-19

SKAGEN: Aktiviteter i august

Der sker en hel masse på Kystmuseet i Skagen i august

Månedens historie Madam Brøndum – et usædvanligt liv. Som krokone på Brøndums hotel blev Anna Anchers mor, Madam Brøndum, vidne til kunstnernes liv og leben, som stod i stor modsætning til hendes egen tilværelse. På museet findes bl.a. et par af hendes slidte kageforme, som er udgangspunkt for historien om den karakterfaste kvindes liv, samt om hvordan tilværelsen Skagen ændrede sig markant i 1800-tallet. Gratis for museets gæster.
Tidspunkt: onsdage i august kl.13:00-13:30.

Offentlig omvisning Livet i Skagen for 200 år siden. Kom med på museets spændende omvisning der giver et levende indtryk af livet i Skagen for omkring 200 år siden, hvor fiskeri og dramatiske redningsaktioner var en del af dagligdagen. Der fortælles om de børnerige familier, som boede tæt sammen i små sorttjærede træhuse med stråtage. Tidspunkt: mandage og fredage i august kl. 13:00-14:00.

Omvisning for børn Livet i Skagen i gamle dage. Du kan høre om, hvordan var det at være barn i Skagen for 200 år siden, de dramatiske skibsforlis og modige redningsmænd og meget mere. I museets hyggelige Aktivitetshus kan du klæde dig ud, klippe, strikke, hamre og klister. Børn gratis adgang, men skal være ifølge med voksne. Gratis for museets gæster.
Tidspunkt: Hverdage i august fra 1/8 - 9/8 fra kl. 12:30-13:00.

Bier og honning Kom og mød en lokal biavler der fortæller om bier og biavl i dag. Du kan være med til ilodning af nogle af biavlerens bitavler. Til sidst kan det være, at du får lov til at få smagsprøver på biavlerens honning.
Tidspunkt: Dato: 7/8   kl. 11:00-12:00 og 13:30-14:30.

Børneaktiviteter på Kystmuseet Skagen Alle tirsdage og torsdage fra uge 27-31 fra kl.10:00-15:00 stiller museets engagerede og dygtige frivillige medarbejder op med tilbud om spændende aktiviteter. Børn gratis adgang, og ifølge med voksne. Gratis for museets gæster.

Fremstilling af tørfisk Tørfisk – Hva´for en fisk? For 200 år siden var tørfisk en daglig spise i Skagen. Den hårde, salte fisk kom på bordet morgen, middag og aften året rundt. Se hvordan man fremstiller en vaskeægte tørfisk – smag denne herlige egnsspecialitet kogt, stegt eller lige fra tørresnoren! Gratis for museets gæster.
Tidspunkt: Dato: Mandag d. 5/8, kl.10:00-12:00.

Halebinding Tørfisk til tørre. Kom og vær med til at halebinde de saltede fisk og vær med til at hænge dem til tørre på Den rige fiskers hjeld. I gamle dage var der ingen fryser eller køleskab, så derfor brugte folk salt og vinden til at tørre fiskene. På den måde kunne fiskene holde sig længere. Kom og vær med til denne gamle tradition.
Tidspunkt: Dato: Fredage 2/8 og 9/8 kl. 10:00-11:00.

Vodbinding Lav dit eget net. Kom og prøv at lave vodbindning som i gamle dage sammen med de frivillige. Måske du kan blive så god, at du kan lave et helt net!   Tidspunkt: Dato: 1/8 kl. 10:00-15:00

Strikkedag De frivillige sidder klar til at lære dig alle de rigtige strikketekniker på denne dag. Så denne dag kan du strikke alt det du vil.
Tidspunkt: Dato:  1/8 kl. 10:00-15:00

Klik Her, X , og find hele aktivitetslisten fra Kystmuseet Skagen, August 2019