Dato: 16-10-19

SÆBY: Vætter, Åmænd, og andre monstre i skyggerne

I museets mørke kælder fortælles uhyggelige historier om fortidens overtroiske væsener.

I efterårsferien er vi ved at være tæt på Halloween. I Danmark har vi ligesom så mange andre lande en rig tradition med folketro, hvor monstre og gespenster hærger, særligt i de sene nattetimer. Specielt har forskellige slags gengangere har givet anledning til grufulde vandrehistorier, og en krybende fornemmelse ned ad ryggen, når man er alene i mørket. Mange af sagnvæsnernes fortælling er gået i glemmebogen hos de fleste i dag, mens man dog stadig kan se spor fra dem i dag; f.eks. er både udtrykkende ellevild og bjergtaget rester fra en tid, hvor man mente at disse væsener kunne påvirke os. Magiens verden var tæt på alle, men nogle steder var farligere end andre; for hvem ved, hvad der kan gemme sig på kirkegårde eller moserne?
Vi har gravet et par fortællinger frem om nogle af disse væsener, og vil i bedste lejrbålsstemning fortælle om nogle af dem, i kælderen på Sæby Museum – hvis I tør dukke op. Efter historien kan I selv gå på spøgelsesjagt på museet. Man ved aldrig hvad der gemmer sig i krogene.
Der er historietid onsdag-fredag i uge 42, to gange om dagen
kl. 11.30 og 13.30. Vi gør opmærksom på at historierne ikke er velegnet til helt små børn, uden ledsager.