Dato: 25-09-19

Månedens historie

Fyrskibskaptajnens mange møbler

På Kystmuseet Skagen kan man opleve en samling helt unikke, håndsnedkererede møbler med mange udskæringer og indlagt perlemor, rav og elfenben. Møblerne er lavet af teak og mahogni, og en del af træet stammer fra strandede skibe. Møblerne blev lavet af den energiske købmandsuddannede fyrskibskaptajn, kanonbådskommandør, oversprængmesteren m.m. Johan Peter Larssen. Kom og hør om kaptajnens liv: Han var født i Sæby 1822 i en stor søskendeflok. Moren var præstedatter, og faren var en tidligere kaperkaptajn fra Sydnorge, som var kommet til Danmark under englandskrigene for at ernære sig som kaper. For at få lov til at gifte sig med sin udkårne måtte den barske kaper fald til ro med et borgerligt hverv og slog sig derfor ned som købmand i Sæby, hvor Johan Peter Larssen voksede op.
Historien fortælles i museets udstillinger hver onsdag i september kl. 13-13.30.

Gratis for museets gæster.

Tidspunkt: onsdage i september kl.13:00-13:30