Dato: 01-05-20

Arrangementer på Kystmuseet i maj

Alle arrangementer er indtil videre aflyst, og vil ikke blive genoptaget før myndighederne finder en åbning af museet sundhedsmæssigt forsvarlig. Når det sker, vil vi glæde os til igen at åbne museet for gæster og er vi klar med følgende arrangementer:

Mandage kl. 13-14, Skagen        Offentlig omvisning Livet i Skagen for 200 år siden. Kom med på museets spændende omvisning der giver et levende indtryk af livet i Skagen for omkring 200 år siden, hvor fiskeri og dramatiske redningsaktioner var en del af dagligdagen. Der fortælles om de børnerige familier, som boede tæt sammen i små sorttjærede træhuse med stråtage. På omvisningen besøges museets huse: Den fattige og Den rige fiskers ydmyge boliger. Redningsstation, hvor man kan komme helt tæt på en original redningsbåd. Mindehallen, med fotografier af de modige og selvopofrende redningsmænd.

Onsdage kl. 13.00, Skagen          Månedens historie Skagen under 2. verdenskrig. Månedens historie i april handler om livet i Skagen under besættelsen. De tyske besættelsestropper ankom til Skagen d. 9. april om eftermiddagen, og ændrede med et slag livet i den        driftige fiskerby. Tyskerne befæstede byen med kystbatterier, støttepunktsgrupper, kanonstillinger og bunkers. Mange af byens hoteller blev beslaglagt og brugt som kontorer af værnemagten. Hør om de 5 mørke år i Skagens historie.

Tirs. & torsdage kl. 13.00, Bangsbo Fort               Guidet tur Gå med guide på rundvisning under jorden i nogle af fortets mange bunkere. Få historien om det enorme befæstningsanlæg og hvorfor det blev opført. Vi besøger under turen en af skytsbunkerne med en 15 cm. kanon og hører Niels Juels kanoners historie og vi besøger en mandskabsbunker for at opleve hvilke forhold soldaterne var indkvarteret under. Turen varer 1 time og er inkluderet i entrébilletten

På tur med bussen.  Museets fine røde Bedfordbus fra  1937 er også klar til at køre på tur ud i det blå. Bussen kører guidede ture i sit eget tempo fra museet til Grenen, gennem byen og omkring havnen. Undervejs fortæller chaufføren om byen og dens seværdigheder.

Følg med her på hjemmesiden, vedr. hvornår der igen bliver åbent på museet og åbnet for aktiviteter.