|
|
|
 
 

Besøg Clasens Have og forfatterne i Sæby - for 7. - 10. klassetrin

Clasens Have

I slutningen af det 19. århundrede søgte en lang række af tidens store kunstnere, forfattere og malere til Sæby. I nationalismens ånd fandt mange kunstmalere inspiration i bøgeskoven langs åen i Sæbygård Skov, ligesom mange forfattere fandt ro i den stille provinsby, til rekreation, inspiration og fordybelse. Kunstnerne blev først og fremmest inspireret af naturen omkring Sæby, primært i Sæbygård Skov, men også de vidtstrakte hedelandskaber og kysten. Forfatterne fandt blandt andet deres inspiration i menneskene i Sæby, både den fastboende befolkning og de tilrejsende turister. Både Herman Bang og Gustav Wied har således skrevet noveller og stykker, hvor handlingen direkte kan henføres til Sæby omkring år 1900.

Mens kunstnerne om dagen arbejdede ved staffeliet i skoven, og forfatterne fandt ro og afslapning ved skov og hav, fandt de om aftenen sammen med byens borgerskab i den store have bag Clasens hotel. Her blev der skænket op, mens Kjærs orkester spillede under de kulørte lamper. Haven var ramme for fest, spil og sommerglæder.

Turen foregår dels på Sæby Museum og dels ude i Clasens have med museumsinspektør Jens Thidemann, som gerne kontaktes for yderligere oplysninger eller aftale, tlf.: 98 46 10 77 eller e-mail: jti(at)kystmuseet.dk

Tilmelding til museet.

Pris: 400 kr. pr. klasse.

Varighed: En god times tid.