Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands-og udstillingsmuseum med genopførte huse fra tre perioder i Skagens historie: Den sorte periode (indtil ca. 1875), den gule periode (ca. 1875-1907) og den røde periode (efter 1907). Her kan du se, hvordan den rige og fattige fisker levede under vidt forskellige kår. 

I museets hovedbygning er der forskellige specialudstillinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart. Udstillingerne giver en god introduktion til Skagens spændende historie og til det ofte dramatiske liv ved kysten. 

Året rundt tilbyder Kystmuseet forskellige omvisninger, spændende foredrag, koncerter samt sjove aktiviteter for børn særligt i skoleferierne. 

Sommeroplevelser på museet

I sommermånederne kan du også deltage i guidede ture med den historiske Bedford Bus, som har start- og slutpunkt ved Kystmuseet. 

I hele uge 29 er der åbent med fri adgang til Den Gamle Smedje på Vesterbyvej 15 i Skagen - her kan man se hvordan smeden arbejdede i gamle dage.

Velkommen til en spændende tidsrejse i Skagens historie. 


Kystmuseet i Skagen er et meget børnevenligt museum med spændende udfoldelsesmuligheder og frirum for børn i alle aldre. Museet tilbyder flere forskellige aktiviteter for børn særligt i skoleferierne: Fortællinger fra Skagen i gamle dage, tilberedning af tørfisk, dragebygning, bolchekogning med mere.

Som noget nyt kan børnene deltage i Historiedetektiverne i skoleferierne. Her skal de rundt i udstillingerne og finde svar på forskellige spørgsmål. Når alle spørgsmål er besvaret udleveres et fint diplom med barnets navn. 

OBS! På grund af Corona er vi desværre nødsaget til at holde museets aktivitetsrum lukket indtil videre. 

Læs mere om museet og se vores udstillinger