Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet på Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, der kan dateres tilbage til 1364. Museet er indrettet i de tidligere avlsbygninger og ladegårdens nordlænge rummer Det Jyske Modstandsmuseum, som efter en omfattende nyopstilling blev indviet 4. maj 2000.

I søfarts-afdelingen ses det unikke Ellingåskib fra 1163, skibsmodeller og motorer samt marinarkæologi. Den stråtækte bindingsværkslade huser en stor vognsamling.

I Hovedbygningen opleves  "Den Hvide Gård", som Bangsbo kaldtes, da stedet omkring år 1900 var i Johan Knudsens eje og var samlingssted for tidens største skønånder, forfattere og kunstmalere og deres farverige liv.

Informationer om særudstillinger og arrangementer finder du i museets NYHEDSBREV.

Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal, omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave og dyrehaven med skov og naturlegeplads.

Yderligere informationer ved henvendelse til Nordjyllands Kystmuseum:
info(at)kystmuseet.dk eller 98423111

Uden for sommersæsonen er Hovedbygningen kun åben efter særlig aftale, mens der året rundt er almindeligt åbent i Søfarts- og Besættelsesudstillingen på Bangsbo.

Siden blev udskrevet fra: https://www.kystmuseet.dk/bangsbo-frederikshavn/ Udskrevet kl. 11:42 - søndag d. 07. juni 2020