DA
  • Forsiden
  • Arkiver
  • Skolebesøg
DA
Nordjyllands Kystmuseum Nordjyllands Kystmuseum
  • Besøg os
    • Kystmuseet Skagen
      • Nazismens ofre
      • Museumscafé
    • Kystmuseet Bangsbo Fort
      • NEPS linjen
    • Kystmuseet Bangsbo
      • Sussi og Leo 50 års Jubilæumsudstilling
      • Nazismens ofre
      • Kvinderne på Bangsbo
      • I Havets Dyb
    • Kystmuseet Sæby
      • På den anden side
      • Nazismens ofre
    • Skolebesøg
  • Arrangementer
  • Åbningstider & priser
  • Køb billet
  • Om Nordjyllands Kystmuseum
    • Kontakt
    • Personale
    • Nyhedsbrev
    • Marinarkæologi
    • Organisation og Strategi
    • Bestyrelse & adm.drift
    • Ledige stillinger
    • Museumsforeninger
      • Kystmuseet Skagens Venner
      • Frederikshavn Museumsforening
      • Sæby Museums Forening
    • Eu-projekter
  • Nyheder
  • Besøg os
    • Kystmuseet Skagen
      • Nazismens ofre
      • Museumscafé
    • Kystmuseet Bangsbo Fort
      • NEPS linjen
    • Kystmuseet Bangsbo
      • Sussi og Leo 50 års Jubilæumsudstilling
      • Nazismens ofre
      • Kvinderne på Bangsbo
      • I Havets Dyb
    • Kystmuseet Sæby
      • På den anden side
      • Nazismens ofre
    • Skolebesøg
  • Arrangementer
  • Åbningstider & priser
  • Køb billet
  • Om Nordjyllands Kystmuseum
    • Kontakt
    • Personale
    • Nyhedsbrev
    • Marinarkæologi
    • Organisation og Strategi
    • Bestyrelse & adm.drift
    • Ledige stillinger
    • Museumsforeninger
      • Kystmuseet Skagens Venner
      • Frederikshavn Museumsforening
      • Sæby Museums Forening
    • Eu-projekter
  • Nyheder

Månedens Historie - ”Fra husmandskost til Michelinmad”

Skagen er i dag ikke kun kendt for sine smukke gule huse men også for et højt gastronomisk niveau på mange af byens spisesteder. Her indtænker man gerne råvarer fra naturens spisekammer med friske fisk og skaldyr som et vigtigt element.

Skagen er i dag ikke kun kendt for sine smukke gule huse men også for et højt gastronomisk niveau på mange af byens spisesteder. Her indtænker man gerne råvarer fra naturens spisekammer med friske fisk og skaldyr som et vigtigt element.

 Dansk bondemad og ”New Nordic Cuisine” er blevet hipt i en grad, som man sikkert ville undre sig over i Skagen for 150 år siden. Her var der ikke den store variation på menuen i Skagens fiskerfamilier, hvor man spiste fisk morgen, middag og aften. Det hed sig, at en god fiskerkone kunne tilberede fisk på mindst 80 forskellige måder.

Men trængte familien til lidt afveksling, så kunne man fange en måge, for der var mad til mange i de store fugle.

I månedens historie i august tager vi på en gastronomisk rejse og ser nærmere på madvaner og gastronomi i Skagen gennem de sidste 150 år.

 Arrangementet er gratis for museets gæster.

 

(Billedet er William Hemsleys ”Porridge” fra 1893.

Dato: 10.08.2022
Tidspunkt: 13:00-13:30
Sted: Skagen

Tilbage til oversigten

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om kystmuseets arbejde samt om kommende aktiviteter. 

Kontakt

Nordjyllands Kystmuseum
Dronning Margrethesvej 6 - DK-9900 Frederikshavn

Telefon: +45 98 42 31 11 
E-mail: info@slet-dette.kystmuseet.dk 

Cookies

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om Kystmuseets arbejde og aktiviteter.

×Close