Dato: 25-04-18

SKAGEN: Månedens historie

Det store hav – den fælles grav…

·

Månedens historie i april er beretningen om et af museets huse, der i daglig tale kaldes for Mindehallen.

Huset er oprindelig bygget midt i 1700-tallet som udhus ved den gamle, og for længst nedrevne, fyrmesterbolig ved det Hvide Fyr. Udhuset blev revet ned, flyttet og genopført flere gange forskellige steder i byen og anvendt til så forskellige formål som fiskesalteri, lager, stald, sprøjtehus og ligstue for at ende som en del af museet på Svallerbakken.

Huset er indrettet smukt og stemningsfuldt med bevægende strandingsberetninger, fotografier af redningsmænd, skibsornamenter samt en nyere udstilling om bjergningsvæsenet.

På den korte, men spændende tur vil museets gæste naturligvis få forklaringen på, hvorfor huset har fået navnet Mindehallen, man vil høre noget om den enestående og velbevarede rorsbåd i rummet og få præsenteret et par af historierne bag redningsmændenes skinnende medaljer.

Historien fortælles i museets udstillinger hver onsdag i april kl. 13-13.30.

Gratis for museets gæster.

Tidspunkt: Onsdage i april kl.13:00-13:30