Dato: 29-03-17

SKAGEN: Kor og Krig. Foredrag med korkoncert

Kom og oplev det velsyngende kor og få en god historie på Kystmuseet Skagen

·         Koncert og foredrag onsdag d.05.04.17 ”Kor og Krig”

Kom og oplev det velsyngende kor og få en god historie på Kystmuseet Skagen

Billetter kan købes på Kystmuseet Skagen og koster kr. 100,-

KYSTMUSEETS MARITIME MANDSKOR GASTERNE

Årets første koncert med Kystmuseets Maritime Mandskor Gasterne står i krigens tegn – og naturligvis i korets. Nu er krig måske ikke det, der først falder i tankerne når man taler om musik, men i forbindelse med aftenens musikalske arrangement vil museumsinspektør ved Kystmuseet Henrik Gjøde Nielsen fortælle, at det faktisk er tilfældet. Musik, militær og krig har en århundredlang, sammenhængende historie. I militær sammenhæng er musik blevet brugt som både krigerisk instrument og signalgiver. Trommer og horn har givet signal til at stå op og gå i seng, og på alverdens slagmarker til alle tider har man brugt de samme instrumenter til at give signal til angreb, til at foretage sig bestemte manøvrer og bevægelser, til tilbagetrækning og til at gøre holdt over alt. Men krigen har også haft indflydelse på musikken. Et hurtig gennemgang opviser værker som 1812-ouverturen af Pjort Tjajkovski, 1882, til minde om den franske invasion af Rusland, skotske tropper gik i land i Normandiet på D-dag 6. juni 1944 til lyden af sækkepibemusik, den tyske vise Lili Marlene var populær blandt både tyske og allierede soldater under 2. verdenskrig, og længere oppe i tiden finder vi U2´s Bloody Sunday om konflikten i Nordirland, fra albummet War, 1983. Musik og krig har således en lang, fælles historie, som vil indramme Gasternes koncert, hvor der fremføres velvalgte sange der illustrerer temaet Kor og krig.

Billetten inkluderer en sandwich, et glas vin.

Koncerter er fra kl. 19.30-21.30, Kystmuseet,  Skagen