Dato: 22-08-17

SKAGEN: Fjender og Broderfolk

Koncert og foredrag onsdag d. 6. september kl. 19.30

·         Kom og oplev det velsyngende kor og få en god historie på Kystmuseet Skagen

Succesen fortsætter, når Kystmuseets maritime mandskor ”Gasterne” sammen med museumsinspektør, Jan Hammer Larsen synger og fortæller om ”Fjender og Broderfolk” i norden, og hvor koret vil synge nordiske sange.

Kysten i Nordjylland har altid haft berøring med vores naboer i nord og øst – Norge og Sverige.

Lige siden stenalderen har der været kontakter – og det har altid været søvejen, der har forbundet mere end den har adskilt de to riger.

Vi har haft vidt forskelligt forhold til vore nordiske brødre. Norge har vi været i et rige med frem til 1814 - og svenskerne har vi kæmpet adskillige krige med. Krige som vi altid tabte, og skulle vi endelige smage lidt sejr hev vi norske Peter Wessel også kendt som Tordenskjold frem.

Foredraget vil tage udgangspunkt i forbindelserne fra de tidligste tider til i dag, hvor vore svenske og norske naboer stadig er synlige i området på flere måder.

Billetten koster kr.100,- og inkluderer en sandwich, et glas vin.

Koncerter er fra kl. 19.30-21.30. Billetsalg fra Kystmuseet,  Skagen