Dato: 01-10-18

SKAGEN: Aktiviteter i oktober

I hele oktober måned, og i efterårsferien uge 42 i særdeleshed er der masser af spændende og sjove aktiviteter på mKystmuseet i Skagen. Få et overeblik over alle oplevelserne herunder.

Alle mand til årene!
Om redningsvæsen og redningsmænd

Arrangementet giver et grundigt indblik i redningsvæsnets tidligste historie og i redningsmændenes og deres familiers livsvilkår. Deltagerne får indblik i redningsbådens særlige indretning og mandskabets arbejde ombord. Eftermiddagen sluttes af med en hjemmelavet bjesk, kaffe og en dramatisk strandingsberetning.
Gratis for museets gæster.

Kystmuseet, Skagen

Tidspunkt: mandage kl. 13:30-15:00

Oktober:

1/10: Daphne og Gesiene

8/10: Martin

15/10: Uge 42 UDGÅR

22/10: Peter og Sophie samt Haabet

29/10: Speed

Månedens historie

Den mørkeste tid i Skagens historie

Månedens historie er en ganske dramatisk fortælling om det barske liv i 1600-tallets Skagen, hvor indbyggertallet i løbet af ganske få år faldt fra ca. 1000 til 600 stædige og hårdføre skagboere. Årsagerne var dels svigtende fiskeri, problemer med afsætning af fiskene samt voldsomme epidemier, ødelæggende stormfloder og tiltagende sandflugt. Året 1690 blev lavpunktet. På vej op ad den stejle bakke blev Skagen i 1853 ramt af en koleraepidemi. Den tilsynsførende læge i byen gav i den anledning en detaljeret beskrivelse af de rystende boligforhold i de fattige fiskerhuse.
Gratis for museets gæster.

Tidspunkt: Onsdage i oktober kl.13:00-13:30

Køretur i Bedfordbussen fra 1937
Bytur i veteranbussen – museets mest populære aktivitet

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Prisen: kr. 100,- for voksne/børn u. 12 år kr. 35,- er også incl. adgang til alle Kystmuseets afdelinger i 7 dage.

Sted. Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Tidspunkt: kl.11:00-12:30. Mulighed for ekstra tur klokken 13.

Hver mandag, onsdag og torsdag fra 22.5 til og med 18.10. Pladsreservation anbefales.

Koncert med gasterne

Kom i godt og velklingende selskab på Kystmuseet Skagen!
Førsteklasses underholdning, når der både synges og fortælles om kaperkaptajner og vendelboere. Foredraget handler om James Macdonalds dramatiske forlis på Skagens rev i 1808 under Napoleonskrigene. En periode, hvor vendelboerne tjente styrtende med penge på kapervirksomhed, og hvor embedsmænd, byfogeder og købmænd havde store økonomiske interesser i skibsfarten omkring Skagen. Gasterne synger sange fra perioden i mellem foredraget.

Billetten kan købes på Kystmuseets afdeling i Skagen, P.K. Nielsensvej 8-10, og inkluderer fortælling, koncert, en sandwich, et glas vin.

Tidspunkt: onsdag 24. oktober kl: 19:30-21:30
Pris: Billetterne koster 100,- og sælges fra museet fra 1. oktober.

Aktiviteter i efterårsferien

I løbet af efterårsferien, i uge 42, vil der være en række aktiviteter henvendt til børn og børnefamilier i museets aktivitetshus. Nedenfor er der en tidsplan der giver et godt overblik over arrangementerne:

Kystmuseet, Skagen                                                                     Uge 42 2018

Gør-det-selv

Kastanjedag

Kartoffeltryk, slyngstokke og spinderok

Månedens historie.

Træværksted

20 kr.

Gør-det-selv

Gør-det-selv-dage:

Ved gør-det-selv-dagene slå museet dørene op i aktivitetshuset, hvor du kan klæde dig ud i tøj fra gamle dage og lege dig ind i historien i den fattige fiskers hus. Udover dette kan du lave dit eget træskib eller vindmøller.

Dato: 15/10 og 19/10

Kastanjedag:
På denne dag vil de frivillige hjælpe dig med at lave sjove fantasidyr af kastanjer, skovens grene og kogler. På denne dag vil din fantasi få frit løb. Så kom og vær med til en sjov dag, hvor du får lov til at være kreativ med efterårets mange nedfaldne ting fra skoven.

Dato: 16/10

Kartoffeltryk, slyngstokke og spinderok:
På denne dag er der hele tre aktiviteter i gang! På et bomuldslærred vil du kun lave din eget tryk til en frugtpose. Til posen skal du bruge noget snor, der kan lukke posen, det skal du lave på gammeldags manér med slyngstokke. Her skal du holde tunge lige i munden, når du skal bruge fire slyngstokke på en gang! Som et sidste arrangement denne dag, vil du kunne lære at bruge en spinderok og spinde garn som i gamle dage.

Dato: 17/10

Træværksted for drenge og piger

Museet har fundet hammer, sav og andet snitteværktøj frem til et larmende og støvet træværksted. Kom og lav din egen måge af træ eller et træskib! Men vi har også de sødeste dukker til at tegne på, klippe ud eller lege og pusle med. Så kom og vær med i museets hyggelige aktivitetshus, alle søde og raske drenge og piger!

Børn gratis adgang, og ifølge med voksne. Der kan forekomme merpris på nogle af aktiviteterne på 20,-

Dato: 18/10

Omvisning for børn

Livet i Skagen i gamle dage

Du kan høre om, hvordan var det at være barn i Skagen for 200 år siden, de dramatiske skibsforlis og modige redningsmænd og meget mere.

I museets hyggelige Aktivitetshus kan du klæde dig ud, klippe, strikke, hamre og klister.

Børn gratis adgang, men skal være ifølge med voksne. Gratis for museets gæster.

Kystmuseet, Skagen

Tidspunkt: Hverdage i uge 42 fra 15/10 - 19/10 fra kl. 12:30-13:00