|
|
|
 
 
Dato: 01-07-18

SKAGEN: Aktiviteter i juli

Hele juli måned er der et væld af aktiviteter på Kystmuseet i Skagen. Få et overblik i arrangementskalenderen her:


DOWNLOAD aktivitetskalendere her: AKTIVITETSKALENDER SKAGEN                         

Månedens historie juli:

Grenen Badehotel – kaviar og cocktails

Fra 1898 til 1939 var Grenen Badehotel i Skagen et sted, som tiltrak internationalt high society fra hele verden. Den tilknyttede kurlæge kunne ved hav - og solbade love at helbrede adskillige sygdomme, og køkkenet diskede op med mange retter flere gange om dagen.  1.klasses underholdning, spændende konkurrencer og dans var en selvfølgelighed. Gratis for museets gæster.

 Tidspunkt: onsdage i juli kl.13:00-13:30

 

Månedens historie august:
Historien om Skagens fyrtårne
Denne månedens historie er en historie fyldt med dramatiske omstændigheder og udfordringer. Den omhandler fyrenes udvikling gennem 500 år. Det er dog også historien om nogle af de mennesker, der havde til opgave at sørge for, at der var blus på fyret, så de sejlende kunne komme sikkert rundt om Skagen. Så kom og hør om menneskerne bag fyrene og de dramatiske fortællinger omkring selve fyrene.
Gratis for museets gæster.

 Tidspunkt: onsdage i august kl.13:00-13:30

 

Offentlig omvisning

Livet i Skagen for 200 år siden

Kom med på museets spændende omvisning der giver et levende indtryk af livet i Skagen for omkring 200 år siden, hvor fiskeri og dramatiske redningsaktioner var en del af dagligdagen.

 Der fortælles om de børnerige familier, som boede tæt sammen i små sorttjærede træhuse med stråtage.

På omvisningen besøges museets huse:
Den fattige og Den rige fiskers ydmyge boliger. Redningsstation, hvor man kan komme helt tæt på en original ro-redningsbåd. Mindehallen, med fotografier af de modige og selvopofrende redningsmænd.

Kystmuseet, Skagen

Tidspunkt: mandage i august kl. 13:00-14:00

 

 Køretur i Bedfordbussen fra 1937
Bytur i veteranbussen – museets mest populære aktivitet

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedford bus fra 1937.

Prisen: kr. 100,- for voksne/børn u. 12 år kr. 35,- er også incl. adgang til alle Kystmuseets afdelinger i 7 dage.

 Sted. Billetsalg samt afgang/ankomst: Kystmuseet, P.K. Nielsens Vej 8, Skagen.

Tidspunkt: kl.11:00-12:30. Mulighed for ekstra tur klokken 13.

Hver mandag, onsdag og torsdag fra 22.5 til og med 18.10. Pladsreservation anbefales.

 

Omvisning for børn

Livet i Skagen i gamle dage

Du kan høre om, hvordan var det at være barn i Skagen for 200 år siden, de dramatiske skibsforlis og modige redningsmænd og meget mere.

I museets hyggelige Aktivitetshus kan du klæde dig ud, klippe, strikke, hamre og klister.

Børn gratis adgang, men skal være ifølge med voksne. Gratis for museets gæster.

 Kystmuseet, Skagen

Tidspunkt: Hverdage i juli og august fra 2/7 - 10/8 fra kl. 12:30-13:00

 

 Kom tæt på en rigtig redningsmand

En redningsmand rykker ud

Når alarmen går, er redningsmænd landet over klar til at sejle ud med redningsbåden, for at hjælpe strandede skibe og ulykker til søs uanset hvor meget det blæser og hvor høje bølgerne er. Mød en rigtig redningsmand, der vil fortælle i børnehøjde om livet som redningsmand i dag i forhold til for hundrede år siden, og vise lidt af det udstyr, redningsmanden bruger, samt fortælle om skibene og nogle af de redningsaktioner, der finder sted ud for Kattegats kyster i dag. Gratis for museet gæster. Børn ifølge med voksne er gratis.

 Sted: Kystmuseet Skagen, P. K. Nielsens vej 8-10

Tidspunkt: kl.11:00-12:00

Dato: 4/7, 11/7

 

Bier og honning

Kom og mød en lokal biavler der fortæller om bier og biavl i dag. Du kan være med til ilodning af nogle af biavlerens bitavler. Til sidst kan det være, at du får lov til at få smagsprøver på biavlerens honning.

 Tidspunkt: 11:00-12:00 og 13:30-14:30
Dato: 1/8, 8/8  
                     

 

Børneaktiviteter på Kystmuseet Skagen

Alle tirsdage og torsdage fra uge 27-32 fra kl.10:00-15:00 stiller museets engagerede og dygtige frivillige medarbejder op med tilbud om spændende aktiviteter. Se vedhæftede aktivitetsoversigt.

 Børn gratis adgang, og ifølge med voksne. Gratis for museets gæster.

 

Træværksted for drenge og piger

Museet har fundet hammer, sav og andet snitteværktøj frem til et larmende og støvet træværksted. Kom og lav din egen måge af træ eller et træskib! Men vi har også de sødeste dukker til at tegne på, klippe ud eller lege og pusle med. Så kom og vær med i museets hyggelige aktivitetshus, alle søde og raske drenge og piger!

Børn gratis adgang, og ifølge med voksne. Der kan forekomme merpris på nogle af aktiviteterne på 20,-

 Datoer: 19/7, 2/8, 9/8

 

Se smeden i arbejde

Kom og føl varmen fra essen

Kystmuseet, Skagen købte i 1994 den gamle skibssmedje på Vesterbyvej 15 af Rudolf Jensen. Udstillingen viser, hvordan smedjen så ud, da Rudolf i 1987 valgte at stoppe sin virksomhed, hvor han hver vinter havde smedet ankre og solgt det efter vægt.

I uge 29 tænder museets frivillige igen op i essen, og har du lyst til selv at svinge hammeren er der også mulighed for det. Gratis adgang for alle i smedjen.

 Sted: Kystmuseet, Skagen Vesterbyvej 15, Skagen

Tidspunkt: kl.10:00-12:00 og kl.12:30-15:00

Dato: 16.7-17.7-18.7-19.7-20.7

 

Fremstilling af tørfisk

Tørfisk – Hva´for en fisk?

For 200 år siden var tørfisk en daglig spise i Skagen. Den hårde, salte fisk kom på bordet morgen, middag og aften året rundt. Se hvordan man fremstiller en vaskeægte tørfisk – smag denne herlige egnsspecialitet kogt, stegt eller lige fra tørresnoren! Gratis for museets gæster.

 Sted: Kystmuseet, Skagen

Tidspunkt: kl.10:00-12:00

Dato: Mandage i juli

 

Halebinding
Tørfisk til tørre
Kom og vær med til at halebinde de saltede fisk og vær med til at hænge dem til tørre på Den rige fiskers hjeld. I gamle dage var der ingen fryser eller køleskab, så derfor brugte folk salt og vinden til at tørre fiskene. På den måde kunne fiskene holde sig længere. Kom og vær med til denne gamle tradition.

Tidspunkt: 10:00-11:00
Dato: Fredage i juli

Rebslagning

Lav dit eget sippetov

Disse dage kan man prøve at lave et reb som man gjorde i gamle dage. Museets frivillige vil hjælpe med at sno et langt reb, med en gammel rabslagningsmaskine. Så kom og prøv at lave dit eget reb som f.eks. kan bruge til dit eget sippetorv.

Tidspunkt: 10:00-15:00

Dato: 5/7, 26/7

 

Vodbinding
Lav dit eget net

Kom og prøv at lave vodbindning som i gamle dage sammen med de frivillige. Måske du kan blive så god, at du kan lave et helt net!

Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 10/7, 7/8

 

Strandens sten og skaller
På stranden finder man mange sjove ting. På museet kan du disse dage dekurer og pynte sten, skaller og træ fra stranden.  Kun fantasien sætter grænse for, hvordan og hvad du kan pynte.

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 3/7, 12/7,

 

Decoupage
Kom med til decoupage, som er en kunstart, hvor man udsmykker en overflade, for eksempel en æske, ved at lime farvet og illustreret papir eller bladguld osv. i forskellige kombinationer med særlige virkninger. Derefter bliver illustrationen lakeret med klarlak.

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 31/7

 

 

Storevaskedag

Vær med til at hente vand i åg, prøv et vaskebræt og hæng tøj på den lange tørresnor. Alt dette skulle man gøre, for at vaske tøj i gamle dage.

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 24/7

 

Store legedag

Kom og vær med til at lege, som børn gjorde i gamle dage.

De frivillige har fundet legetøj frem!

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 26/7

 

 

Rabarbermarmelade
Museets frivillige laver rabarbermarmelade. Kom og se hvordan og få en smagsprøve.

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 17/7

 

Kaffe med Richs og vafler
De frivillige brygger Richs erstatningskaffe og der laves vafler til. Så er der både smagsprøver til børn og voksne denne dag.

 Tidspunkt: 11:00-15:00
Dato: 5/7