Dato: 15-05-17

Skagen 80 års busfødselsdag

Hip –Hurra for Kystmuseets Bedfordbus, der d.15. maj kan fejre 80 års fødselsdag.

Man. d. 15. maj kl. 10-16  Vær med til at fejre fødselsdagen. Der er gratis adgang på Kystmuseet Skagen hele dagen, og bussen byder på en lille fødselsdagsrundtur. Vær med allerede fra kl.10:00, hvor festlighederne starter med fødselsdagstale, musik og gratis kaffe og fødselsdagskringle til alle.

Museets bus fylder 80 år Museets gamle røde bus blev indregistreret første gang d. 14. maj 1937, og har kørt på flere ruter i det nordlige Vendsyssel. I 2006 blev bussen overdraget til museet af Nordjyske Jernbaner og er siden blevet istandsat med frivillig arbejdskraft. Det gamle Bedford WLB 1937, der er Danmarks eneste bevarede Bedfordbus fra før 2. verdenskrig, kan således fejre 80 år og flere tusinde kilometer på de nordjyske landeveje. Bussen passes og køres i dag af et laug af frivillige, der hver sommer tager museets gæster med på tur på vejene rundt om i Skagen. Fødselsdagen fejres mandag d. 15. maj med taler, fødselsdagskringle og naturligvis køreture for gæsterne.