Dato: 27-02-17

SÆBY: Stykker af Nordjyllands krigshistorie fra 1600- tallet til i dag.

Foredrag ved museumsinspektør, ph.d. Henrik Gjøde Nielsen, Kystmuseet. Tirsdag d. 28. februar, kl. 19.00. Kystmuseet Sæby

Krig er både det mest besynderlige og det mest ekstreme mennesket foretager sig. Aftenens foredrag er et koncentreret hurtigløb gennem Nordjyllands krigshistorie fra 1600-tallet til i dag. Der berettes om de store og kendte krige, fra Kejserkrigen i 1620´erne til besættelsestiden 1940-1945, herunder om Gestapo i Nordjylland, retsopgøret og de ganske mange nordjyder der i den forbindelse blev dødsdømt og henrettet, og om mindre kendte konflikter og krige der ikke blev til noget, som Slavekrigen 1848. Vi kommer hele Nordjylland rundt, og når historien og lejligheden byder sig tillige med særligt fokus på Sæby. Pris 30 kr. medlemmer gratis.