Dato: 30-01-17

Ny årbog fra Kystmuseet.

Netop som det gamle år gik på hæld udsendte Kystmuseet et nyt og permanent initiativ, nemlig Kysten – Kystmuseets årbog 2015.

Årbogen er inddelt i tre afdelinger, nemlig Fortællinger fra Kysten, Arbejde med Kysten og Fakta fra Kysten. Fortællinger fra Kysten indeholder grundige artikler om Hals Skanse og Fladstrand Fæstning 1675-1700 – og i det hele taget, Perwoy – historien om et navnæøst skib, Kaperkaptajnen fra Skagen, Steinmann på Skagens Rev – En fyrskibskaptajn på afveje, Spionen med de bøjede søm, Fra Frederikshavn til Neuengamme – En ”asocials” historie og om De tyske flygtningelejre i Frederikshavn. I afdelingen Arbejde med Kysten berettes om ”Elsies klokke” – Den vilde blomst på heden, En royal kanon og En anden formidling et andet sted. Endelig indeholder den mere kortfattede afdeling Fakta fra Kysten oplysninger om Besøgstal, Særudstillinger, Andre aktiviteter, Resultatopgørelse, Donationer og Publikationer.

Årbogen, der er på 68 sider, sælges i Kystmuseets afdelinger. Prisen er 60 kr., mens medlemmer af foreningerne bag museet kan erhverve bogen til favørpris, nemlig 40 kr.