Dato: 22-05-17

Kystmuseet bygger historisk legeland i Fårup Sommerland

Sammen med de øvrige museer i KulturarvNord har kystmuseet bygget en ny attraktion i Fårup Sommerland.

I Restaurant Oasen har Fårup Sommerland ønsket sig et legeland, med mere indhold end blot at være endnu et klatrestativ. De Nordjyske museer, KulturarvNord har stået for udviklingen af dette nye koncept, der fra Fårups side havde det eneste krav, at det skulle være sjovt for børn.
Det var ikke det store problem, for den nordjyske historie er både sjov og spændende.
Museerne tog udgangspunkt i havet omkring os, og centralt i det historiske legeland blev der derfor opbygget et skib. Skibet har museerne lastet med tønder, sække og kasser, der ligeledes kan ses på et lille udstillingsplateau ved siden af, hvor der fortælles om de laster som skibe til og fra Nordjylland har sejlet med.
Der er også fortællinger om Havfruer og Søuhyrer, og et afsnit om forlis omkring Nordjylland.
Museerne har desuden lavet tre arkæologiske gravekasser. Tre store sandkasser, hvor børn ligesom arkæologer kan kave med ske og børste, og finde genstande under sandet på bunden af kasserne. Der er en kasse med fossiler, en kasse med stenalderredskaber og en marinarkæologisk kasse med fund fra skibsvrag fra havene omkring Vendsyssel.