Dato: 21-06-17

4 særudstillinger og at hav af aktiviteter

Sommeren står for døren og Kystmuseet er klar med en lang række sjove og spændende aktiviteter, og fire særudstillinger, én på hver af Kystmuseets udstillingssteder.

I Sæby arbejdes der med udviklingsplaner omkring havnen, selvom den nu blot er en lystbådehavn. Det er ikke første gang havnen er omdrejningspunktet for Sæbys udvikling. Det kan du se meget mere om i udstillingen Blot til Lyst på museet i Sæby. I Frederikshavn er udviklingen af havnen allerede ved at blive ført ud i livet. Fra udsigtspunktet på Bangsbo Fort kan man følge havneudvidelsen, og her vises også udstillingen om Frederikshavn havn. På Kystmuseet Skagen fortæller udstillingen SortGulRød om skagensmalernes– og fiskernes by, mens det på Bangsbo handler om Slaget ved Waterloo, hvor der vises et stort diorama over slaget og mange effekter og uniformer vedr. slaget og Napoleon.

Det summer af aktiviteter for både børn og voksne. Vær for eksempel med, når der kigges til museets bistader i Skagen, eller du kan prøve at binde et vod eller slå et reb, som en fisker i gamle dage. Der er foredrag for voksne og ture hvor omvisningen er lagt i børnehøjde. Hør for eksempel om dengang havnen i sæby var base for sørøvere og kaperkaptajner, om den tilsandede kirke eller livet som barn i en fiskerfamile i Skagen, hvor tørfisk ofte var på menuen—det er der også mulighed for at smage selv. Museets gamle Bedfordbus kører guidede ture i roligt tempo og du kan besøge Redningsstationen i Sæby med museet som guide. Hver dag tager guiderne på Bangsbo Fort dig med en tur under jorden i nogle af de 80 bunkere, der er på stedet– men pas på, du ikke bliver holdt op af soldaterne, der patruljerer området, eller støder på modstandsfolk, der sniger sig rundt.

Kig med i aktivitetskalenderen her: AKTIVITETSKALENDER,  for at få et overblik over de mange aktiviteter Kystmuseet sætter i søen sommeren over, eller kig forbi vores museer. Og husk, én billet giver fri adgang til hele molevitten i en hel uge.